Teknikansvarig Maskin Umeå

Inom Treatment idag är vi drygt 40 medarbetare där du som Teknikansvarig inom Maskin självständigt och med stöd av kollegorna arbetar med utredningar och projektering av maskininstallationer vid vatten- och avloppsreningsverk. För att lyckas i detta jobb bör du vara en problemlösare som tycker om att samarbeta med kollegor mot ett gemensamt mål och drivs av att utveckla dig själv och gruppen. Om du är vår nya Teknikansvariga inom Maskin klicka på knappen ”Ansök här” nedan.

Som Teknikansvarig inom Maskin kommer du att vara en del av vårt VA-Processteam i Umeå som består av tio drivna och kompetenta ingenjörer som tillsammans har lång erfarenhet av att arbeta inom alla delar av projektcykeln. Vi arbetar med allt från utredningar till att uppdragsleda stora projekt som involverar flera teknikområden. Ett av våra flaggskepp som drivs från Umeåskontoret är Skellefteå kommuns stora satsning på en ny vattenförsörjning för Skellefteå centralort med omkringliggande samhälle. Där har vi har varit med från principförslag genom detaljprojektering, genomförandefasen och snart även driftsättning av vattenverket och tillhörande anläggningsdelar. Vi är en avdelning där vi i hög grad samarbetar och stöttar varandra i projekten som vi driver och arbetar i, både inom enheten men även tillsammans med övriga VA-processenheter inom Sverige och Norden. För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare med framåtanda som sporras av att se nöjda kunder och leverera med hög kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

 • Säkerställa optimal teknisk funktion i våra leveranser genom korrekt val av utrustning och design av tekniska lösningar
 • Vara delaktig i designen i stora projekt som leds av en projekteringsledare
 • Ta fram, strukturera och säkerställ korrekt dokumentation i projekten
 • Säkerställa att både internt kvalitetssystem och bestämmelser och standarder efterföljs
 • Hålla dig själv och gruppen uppdaterad inom den senaste teknikutvecklingen inom teknikområdet
 • Vara ute på plats för att träffa kunden och förstå förutsättningarna
 • Coacha och lära upp yngre förmågor inom ditt expertområde

Vi tror att du har erfarenhet från:

 • Minst tio års erfarenhet efter examen, gärna med praktisk erfarenhet från vattenverk, avloppsreningsverk eller liknande verksamhet.
 • Är högskole- eller civilingenjör
 • God datorvana är ett krav. Kunskap och vana att projektera i AutoCAD-miljö är en fördel
 • En förutsättning är att du ha god kännedom och intresse för maskinkomponenter i avloppsreningsverk, vattenverk, biogasanläggningar, pumpstationer eller liknande system
 • Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska

Du är en person som använder dina analytiska färdigheter, din perception och ditt holistiska synsätt för att möta våra kunders behov och skapa största möjliga värde. Genom att kombinera teknik och design knyter du ihop trådarna i våra projekt och bidrar konkret till vår affär. Du är flexibel och har lätt att ta in nya perspektiv och externa insikter. För att du ska prestera på topp och behålla ditt engagemang krävs ett förtroendeingivande och tillitsfullt ledarskap där du får erkännande för dina prestationer.

Ramboll Sverige

Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle. Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Ansök med ditt CV, personliga brev och relevant dokumentation.

#RambollSverige

Haku päättyy 2019-02-28
Toimipiste Umeå

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Säterinkatu 6
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi