Luftledningsprojektör

Vi erbjuder dig möjligheten att använda din expertkunskap inom luftledningar i stam- och regionnät för att göra skillnad och påverka samhällets utveckling i en positiv riktning. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå eller att du har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Om du är vår nya Luftledningsprojektör - klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Inviting bright minds

Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra vår enhet Elkraft

Som vår nya Luftledningsprojektör kommer du att vara en del av vår Elkraftsenhet som består av ett team på ca. sex energikonsulter som jobbar med projektering av luftledningar. Du arbetar med tekniska frågeställningar i förstudier, tillståndsprocesser och genomförande. Du samarbetar med övriga affärsområden inom Ramboll – både nationellt och internationellt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Leda och delta i anbudsarbete
 • Vara Rambolls uppdrags- eller projekteringsledare
 • Projektera luftledningar
 • Leda och delta i förstudier och genomförande av projekt
 • Utföra mekaniska beräkningar och dimensioneringar av kraftledningsstolpar
 • Ta fram tekniska specifikationer och förfrågningsunderlag och delta i upphandlingar
 • Kunskapsutbyte med våra andra enheter samt andra teknikområden inom Ramboll i Sverige, men även internationellt

Vi betraktar det som meriterande om du har erfarenhet av något av följande:

 • Hållfasthet- och stålberäkningar
 • Att vara BAS-P och BAS-U
 • Att arbeta med AMA och EBR
 • Stolpplacering för stam- och regionnät
 • Programmeringskunskaper
 • Praktisk erfarenhet från bygg- och anläggningsprojekt

Utvecklas tillsammans med oss

När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:

 • Utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå eller ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från projektering av luftledningar och/eller kraftkablar på spänningsnivån 40 kV och uppåt
 • Tidigare erfarenhet av konstruktionsarbete i CAD-system
 • Vidare är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift samt B-körkort en förutsättning för rollen

Du är en person som använder dina analytiska färdigheter, din perception och ditt holistiska synsätt för att möta våra kunders behov och skapa största möjliga värde. Genom att kombinera teknik och design knyter du ihop trådarna i våra projekt och bidrar konkret till vår affär. Du är flexibel och har lätt att ta in nya perspektiv och externa insikter. För att du ska prestera på topp och behålla ditt engagemang krävs ett förtroendeingivande och tillitsfullt ledarskap där du får erkännande för dina prestationer.

Välkommen till vår Energi-division

Ramboll är ledande inom övergången till grön energi. Vi har en helhetssyn på energi som säkerställer hållbara lösningar. Våra 1800 experter i 14 länder arbetar med alla delar av värdekedjan från produktion till distribution. Vi planerar, utformar och implementerar energilösningar runt om i världen.

Ramboll i Sverige

Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.

Din ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vid frågor rörande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Johan Jarnhamn 070 668 23 12. För frågor rörande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare Anna Persson 072 14 70 973. Vi ser fram emot din ansökan senast den 24-05-2019.

Haku päättyy 2019-05-24
Toimipiste Vänersborg

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi